"Bigosz" z kapra - 5.0 out of 5 based on 2 reviews
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnoceni 5.00 (2 Hodnoceni)
  • 800 g kapra
  • 600 g hlávkového zelí
  • 50 g cibule
  • 50 g slaniny
  • 50 g sádla
  • 100 g čerstvých hub (nejlépe lišek)
  • lžíce hladké mouky
  • 2 jablka
  • 3 dcl silného masového vývaru
  • lžíce rajského protlaku
  • pepř
  • lžíce octa
  • cukr
  • sůl

 

Rybu stáhneme, vykostíme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Zelí nastrouháme, přelijeme vroucí vodou, zalijeme vývarem, přidáme pokrájené hoby, cibuli a vaříme 20 minut. Maso opepříme, obalíme v mouce, osmažíme na sádle a rozškvařené slanině, přidáme k zelí spolu s oloupanými a pokrájenými jablky a dusíme dalších 15 minut. Zahustíme jíškou připravenou na sádle a slanině zbylé od smažení masa, dochutíme protlakem, přisladíme, popř. přikyselíme a dosolíme.