Kapr po čínsku - 5.0 out of 5 based on 1 review
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnoceni 5.00 (1 Hodnoceni)
  • 1000 g kapra
  • 4 lžíce arašídového oleje
  • 1/16 l sherry
  • 3 lžíce octa
  • 3 kostky cukru
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • lžička zázvoru
  • 2 lžičky škrobové moučky


Kapra opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách zcela do měkka, potom vyjmeme, položíme na plochou mísu a zalijeme omáčkou. Příprava omáčky : sherry, ocet, cukr, sůl, česnek utřený se solí, zázvor a škrobovou moučku rozšleháme v hluboké misce. Na menší pánev nalijeme olej na smažení, přidáme ušlehanou omáčku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podáváme s dušenou rýží nebo s brambory.

Go to top