• 6 porcí amura po 200 g
  • 80 g másla
  • rybí vývar
  • 2 cibule
  • 300 g čerstvých nemodrajících hub
  • 50 g oleje
  • mletý pepř
  • 2 dcl kyselé smetany
  • citrón
  • zelená petržel
  • bobkový list
  • sůl

 

Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a na rozpáleném oleji po obou stranách krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, posypeme na drobno nakrájenou cibulí, nakrájenou petrželkou, přidáme bobkový list a v troubě pečeme. Po krátkém zapečení přelijeme ryby rozšlehanou smetanou. Na kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby, podusíme, poklademe na porce ryb a dopečeme. Jako přílohu podáváme vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny.