- 4 porce candáta asi po 200 g
- citrónová šťáva
- 2 lžíce octa
- cibule
- bobkový list
- 8 zrn pepře
- 4 zrna nového koření
- špetka tymiánu
- 3 lžíce nastrouhaného křenu
- 80 g másla
- zelená petržel
- sůl
Porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme ocet, sůl, koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Do vývaru vložíme porce candáta, přivedeme rychle k varu, stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme, rozdělíme na talíře a porce přelijeme 2 lžícemi vývaru. Pak posypeme rybu nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem.