• 4 porce candáta asi po 200 g
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce octa
  • cibule
  • bobkový list
  • 8 zrn pepře
  • 4 zrna nového koření
  • špetka tymiánu
  • 3 lžíce nastrouhaného křenu
  • 80 g másla
  • zelená petržel
  • sůl

 

Porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme ocet, sůl, koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Do vývaru vložíme porce candáta, přivedeme rychle k varu, stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme, rozdělíme na talíře a porce přelijeme 2 lžícemi vývaru. Pak posypeme rybu nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem.