• 3 porce cejna
  • 150 g žampiónů
  • 60 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 dcl smetany
  • 60 g strouhaného ementálu
  • 100 g kořenové zeleniny
  • ocet
  • sůl

 

Zeleninu nakrájíme na slabé plátky a povaříme ji ve vodě s octem a solí. Pak přidáme porce cejna a zvolna vaříme asi 10 minut. Povařenou rybu vyjmeme, stáhneme kůži a porce narovnáme do zapékací misky, na jejíž dno jsme dali na slabé plátky nakrájené žámpióny podušené samostatně na malé části másla. Smetanu rozmícháme s nastrouhaným sýrem a žloutky, podle chuti osolíme a zalijeme jí porce cejna. Povrch pokrmu zalijeme zbytky másla a zapečeme v troubě. Podáváme s opečenými brambory.