- Velký cejn
- 300 g rajčat
- 150 g žampiónů
- 100 g másla
- cibule
- 1 dcl červeného vína
- 20 g hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- zelená petržel
- citrón
- sůl
Cejna rozporcujeme, osušíme, obalíme v hladké mouce a pečeme z obou stran na másle s drobně nakrájenou cibulí. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájené žampióny, krátce podusíme, přidáme víno a ještě jen velmi krátce podusíme. Před koncem dušení přidáme nakrájená oloupaná rajčata bez jader, mletý pepř, jemně nakrájený česnek a osolíme. Porce přelijeme omáčkou, na talířích ozdobíme zelenou petrželí a kolečky citrónu. Podáváme s vařenými brambory.