• 6 porcí kapra po asi 200 g
  • 250 g cibule
  • 5 stroužků česneku
  • mletý pepř
  • 2 bobkové listy
  • 1/4 l bílého vína
  • 100 g hrozinek
  • 2 lžíce jemně nakrájené zelené petržele
  • kapří mlíčí
  • 70 g oleje
  • tymián
  • sůl

 

Porce kapra osušíme, osolíme a opepříme. V kastrole zpěníme na oleji cibuli, přidáme jemně rozkrájený česnek, tymián, bobkový list, vložíme porce kapra, zalijeme vínem a vodou a přiklopené dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Až před dodušením kapra přidáme mlíčí, porce kapra a mlíčí vyjmeme, rybu vykostíme a srovnáme obojí do mísy. Vývar procedíme a cibuli prolisujeme sítem do vývaru a částečně jej vydusíme. Porce kapra v míse posypeme ve vodě povařenými hrozinkami, přelijeme připraveným vývarem a posypeme petrželí. Pokrm vychladíme v chladničce a podáváme s bílým pečivem.