- Máslo
- 25 dkg kořenové zeleniny
- nové koření
- pepř
- jalovec
- zázvor
- cibule
- ocet
- rybí krev
- vlašské ořechy
- černé pivo
- mandle
- hrozinky
- rybízová zavařenina
- perník
- červené víno
Na pánvi v rozpuštěném másle opečeme strouhanou kořenovou zeleninu, přidáme 2 nová koření, 5 pepřů, 5 jalovců, trochu zázvoru, 2 nakrájené cibule, krev z ryby, lžíci octa a porce osoleného kapra. V jiné nádobě uvaříme 3 dcl černého piva, hrst mandlí, hrozinek, ořechových jader, dvě lžíce rybízové zavařeniny a dvě lžíce strouhaného perníku. Kapra opatrně vyndáme a vložíme do omáčky z piva. Zeleninu s kořením propasírujeme a rovněž přilijeme. Nakonec přidáme 1/8 l červeného vína.