• 1 kg kapra
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • olej
  • 1/4 kg cibule
  • 1/2 kg paprik
  • 1/2 kg rajčat
  • sůl
  • 4 dcl kysané smetany

 

Porce osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Pak porce osolíme, obalíme v hladké mouce s mletou paprikou a opečeme dozlatova na oleji. Opečené porce vyndáme na mísu. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na malé kostičky a spařená oloupaná rajčata na čtvrtky. Na oleji podusíme cibuli do sklovita a přidáme zeleninu. Dochutíme solí a přidáme zbytek mouky a mleté papriky. Vše zalijeme kysanou smetanou a zamícháme. Tuto směs přelijeme do varné mísy, přidáme porce kapra a v troubě zapečeme. Přílohou jsou opečené brambory.