• 1,5 kg kapra
  • 3 dcl bílého sektu
  • 300 g karotky
  • 100 g zelených fazolek
  • pórek
  • celerová nať
  • cibule
  • 150 g másla
  • 2 dcl sladké smetany
  • pepř
  • sůl

 

Kapra rozřízneme na hřbetě, odstraníme páteř a tímto otvorem ho vykucháme a odstraníme žaberní oblouky. Fazolky, karotku a pórek pokrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, osmahneme na polovině másla, kapra touto nádivkou naplníme a zašijeme. Osolíme, posypeme nastrouhanou cibulí, dáme do pekáčku vymaštěného zbytkem másla, podlijeme sektem a půl hodiny pečeme. Pak kapra přendáme na mísu, omáčku povaříme, zakvedláme do ní smetanu, přelijeme do omáčníku a rybu s ní podáváme.