• Půlka kapra
  • hlava
  • ocas
  • jikry
  • 150 g cibule
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 10 zrnek pepře
  • rajče
  • zelená paprika
  • sůl
  • želatina
  • cukr
  • ocet
  • 2 natvrdo vařená vejce

 

Hlavu, ocas a jikry, všechnu zeleninu a pepř vaříme v osolené vodě asi půl hodiny. Vývar procedíme a vroucí nalijeme na kapra, jehož hřbet jsme několikrát nakrojili. Když je kapr měkký přendáme ho na mísu. Vývar přes plátno ještě procedíme a na každé 2 dcl vývaru přidáme lžičku octa, lžičku cukru, a 10 g želatiny. Roztok necháme ztuhnout, pak ho nařežeme na malé kousky a kapra jimi pokryjeme a přizdobíme kolečky natvrdo vařených vejec.