• Půl kg listového těsta
  • 2 vejce
  • 1/4 kg kapřího masa
  • 50 g másla
  • lžíce kečupu
  • lžíce červeného vína
  • lžíce zavařených brusinek
  • lžíce hrozinek
  • lžička cukru
  • špetka utlučeného pepře
  • špetka nového koření
  • špetka tymiánu
  • sůl

 

Maso udusíme na másle, zbavíme kůže a kostí a jemně pokrájíme. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a krátce provaříme. Listové těsto vyválíme na 3 mm silnou placku, vykrájíme z něho kolečka a z nich dvě třetiny ještě vykrojíme takže vzniknou věnečky. Na plné kolečko položíme vždy dvě kolečka vykrojená (věnečky), potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Vzniklou prohlubeň plníme rybí nádivkou. Servírujeme teplé.