• 800 g kapra
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 100 g žampiónů
  • lžička sardelové pasty
  • 1 dcl červeného vína
  • lžička rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • 5 lžic oleje
  • 50 g másla
  • petrželka

 

Rybu bez kůže a větších kostí pokrájíme na kousky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu v chladu, pak maso osolíme, poprášíme pepřem, na oleji osmahneme ustrouhanou cibuli, utřený česnek, přidáme houby, maso, vše zalijeme vínem, v němž jsme rozmíchali sardelovou pastu a protlak a pečeme asi půl hodiny. Hotový pokrm omastíme čerstvým máslem, ozdobíme petrželkou a posypeme mletým uzeným masem.