• Asi 1,2 kg kapřík
  • šťáva ze třech citrónů
  • 2 dcl oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 3 cibule
  • 2 dcl bílého vína
  • petrželová nať
  • sůl

 

Osušeného kapra potřeme olejem, osolíme a 2 hodiny necháme v chladu, na oleji osmahneme celé stroužky česneku, pak je vybereme a odložíme na talířek a ve stejném oleji kapra obaleného v mouce do zlatova opečeme. Česnek utřeme se strouhanými oloupanými mandlemi, strouhanou cibulí, citrónovou šťávou, polovinou vína a špetkou soli. Touto směsí rybu potřeme, na povrchu i uvnitř, podlejeme trochou vody a zbývajícím vínem, posypeme pokrájenou petrželovou natí a asi půl hodiny pečeme.