• Kapr
  • 1/2 l bílého vína
  • bobkový list
  • 5 nových koření
  • pepř
  • cibule
  • 2 hřebíčky
  • sůl
  • citrón
  • nakládaná zelenina
  • vejce
  • aspik
  • 5 bílků
  • ocet


Kapra pokrájíme na dílky jako ke smažení.Víno svaříme s kořením a celou cibulí. Horký nálev na maso nalijeme a necháme marinovat do druhého dne. Pak jednotlivé porce bez obracení uvaříme, vyndáme je na talíř a necháme vychladnout. Kůži opatrně sejmeme, maso vykostíme a umeleme. podle chuti osolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Na kůži klademe válečky z rybí kašoviny, stočíme do závitků a klademe vedle sebe. Přizdobíme nakládanou zeleninou, vejci, citrónem a zalijeme aspikem připraveným z litru rybího vývaru, vyčištěného 5 rozšlehanými bílky a ochuceného octem a solí.