• Kapr
  • červené nesladké víno
  • cibule
  • citrónová kůra
  • mlíčí
  • játra
  • sardelová pasta
  • slanina
  • 2 housky
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • 3 vejce
  • žampióny
  • petržel
  • rajčata
  • pažitka
  • kopr


Rybu vykostíme, rozporcujeme a osolíme. pak ji marinujeme asi půl dne ve víně s nakrájenou cibulí a citrónovou kůrou. Z mlíčí si připravíme směs s přídavkem jater, sardelové pasty, jemně nakrájené slaniny a dvou housek namočených v mléce. Osolíme, opepříme, přidáme dvě vejce a směs utřeme na jemno. Formu na paštiku vymažeme tukem, na dno dáme vrstvu připravené směsi, na ni porce marinovaného kapra. Navrch dáme osmažené žampióny a petrželovou nať. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme asi hodinu v mírně vyhřáté troubě. Pak paštiku vyklopíme na mísu a necháme vychladnout. Zdobíme petrželí, rajčaty, pažitkou a koprem.