• Kapr lysec nebo očištěný kapr s neporušenou kůží
  • ocet
  • 2 bobkové listy
  • 20 pepřů
  • 1 cibule
  • lžička soli
  • máslo
  • vařená vejce
  • sardelové máslo
  • citrón
  • kaviár


Kapra opatrně vykucháme, přičemž nesmíme setřít hlen z povrchu kůže, který je příčinou zmodrání. Nakrájíme na porce, které narovnáme vedle sebe a polijeme vroucím octem. Svaříme litr vody s 1/8 l octa, nakrájenou cibulí, kořením a solí asi 5 minut. Pak nalijeme na rybí porce rozložené v pekáči a vaříme 15 minut. Po uvaření rybu urovnáme na mísu, potřeme rozpuštěným máslem a zdobíme vařenými vejci, petrželkou, sardelovým máslem, plátky citrónu a kaviárem.