• 6 porcí kapra
  • 1/4 l černého piva
  • 1/4 l bílého vína
  • cibule
  • citrón
  • 3 hřebíčky
  • 50 g másla
  • 2 lžičky sardelové pasty
  • lžíce kaparů
  • 40 g hladké mouky
  • sůl


Kapra naporcujeme a osolíme. Do hluboké pánve nalijeme víno, pivo, asi 1/4 l vody, přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, citrónovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut. Pak vložíme kapra a zvolna vaříme 15 minut. Na menší pánvi zpěníme 50 g cibule, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme usekané kapary, citrónovou šťávu, osolíme a za stálého míchání vaříme 20 minut. Takto připravenou omáčkou poléváme porce kapra.