• 4 porce kapra
  • 50 g cibule
  • 80 g másla
  • 1/8 l bílého vína
  • 150 g žampiónů
  • 1/8 l smetany
  • kopr
  • cukr
  • citrón
  • hladká mouka
  • sůl


Z porcí kapra odstraníme páteř, vrchní část nařízneme a do zářezů vsuneme dílky citrónu. Osolíme a obalíme v mouce. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme porce ryby a dusíme za občasného podlévání vínem. Podušené porce vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme na plátky nakrájené žampióny a podusíme je. Šťávu s houbami ochutíme smetanou, citrónovou šťávou, špetkou cukru, jemně usekaným koprem a ještě krátce povaříme. Porce kapra přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými branbory.