• 600 g kapra
  • 30 g bílých fazolí
  • 75 g oleje
  • malá cibule
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 3 lžíce červeného vína
  • citrón
  • zelená petržel
  • sůl


Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet. Osolíme a upečeme na pánvi po obou stranách na rozpáleném oleji. Předem připravíme marinádu a vařící ji přelijeme na porce kapra. Příprava marinády : předem uvaříme bílé fazole do měkka, nesmí se ale rozvařit, scedíme je a necháme okapat. Do rozpáleného oleje po opékání kapra přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, velmi krátce ji zpěníme, aby zůstala bílá, přidáme rajčatový protlak, bílé víno, uvařené fazole a necháme přejít varem. Pokrm necháme v chladu alespoň 6 hodin odležet. Podáváme s bílým slaným pečivem, odobené kolečky citrónu a zelenou petrželí.