- 600 g kapra
- 30 g bílých fazolí
- 75 g oleje
- malá cibule
- 50 g rajčatového protlaku
- 3 lžíce červeného vína
- citrón
- zelená petržel
- sůl
Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet. Osolíme a upečeme na pánvi po obou stranách na rozpáleném oleji. Předem připravíme marinádu a vařící ji přelijeme na porce kapra. Příprava marinády : předem uvaříme bílé fazole do měkka, nesmí se ale rozvařit, scedíme je a necháme okapat. Do rozpáleného oleje po opékání kapra přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, velmi krátce ji zpěníme, aby zůstala bílá, přidáme rajčatový protlak, bílé víno, uvařené fazole a necháme přejít varem. Pokrm necháme v chladu alespoň 6 hodin odležet. Podáváme s bílým slaným pečivem, odobené kolečky citrónu a zelenou petrželí.