• 1 lín (asi 800g)
  • 200 g kořenové zeleniny
  • větší cibule
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • tymián
  • 1/4 l octa
  • sůl
  • na obložení : 500 g sterilovaného celeru, 1 láhev sterilovaných fazolek, 3 rajčata, citrón

 

Hlavu a ploutve neodstraňujeme, lína v pekáči přelijeme horkým octem. V jiné nádobě uvaříme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Z ryby odstraníme ocet, přidáme zcezený vývar se zeleninou a zvolna vaříme na mírném ohni asi 12 minut, pak rybu opatrně vyjmeme, břišní dutinu vyplníme zmačkaným alobalem a lína dáme na plochou, podlouhlou mísu, rybu obložíme sterilovaným celerem, zelenými fazolkami ve sladkokyselém nálevu, nakrájenými rajčaty a plátky citrónu. Podáváme s tmavým chlebem.