- 1 kg línů
- sůl
- mletý pepř
- nové koření
- muškátový oříšek
- citrón
- 30 g másla
- 20 g cibule
- lžička sardelové pasty
- petrželka
- vejce
- žloutek
- strouhanka
- olej
Líny opepříme, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem, tlučeným novým kořením, zakapeme citrónovou šťávou a dvě hodiny v chladnu marinujeme. Pak osušíme utěrkou, obalíme v mouce, v připraveném těstíčku a nakonec ve strouhance a na oleji po obou stranách usmažíme. Podáváme s bramborovou kaší. Těstíčko : na pánvi zpěníme 30 g másla se strouhanou cibulí, přidáme sardelovou pastu, pokrájenou petrželku a necháme vychladnout. Pak přidáme celé vejce a jeden žloutek a dobře ušleháme.