• 1 kg línů
  • sůl
  • mletý pepř
  • nové koření
  • muškátový oříšek
  • citrón
  • 30 g másla
  • 20 g cibule
  • lžička sardelové pasty
  • petrželka
  • vejce
  • žloutek
  • strouhanka
  • olej 

 

Líny opepříme, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem, tlučeným novým kořením, zakapeme citrónovou šťávou a dvě hodiny v chladnu marinujeme. Pak osušíme utěrkou, obalíme v mouce, v připraveném těstíčku a nakonec ve strouhance a na oleji po obou stranách usmažíme. Podáváme s bramborovou kaší. Těstíčko : na pánvi zpěníme 30 g másla se strouhanou cibulí, přidáme sardelovou pastu, pokrájenou petrželku a necháme vychladnout. Pak přidáme celé vejce a jeden žloutek a dobře ušleháme.