• 4 okouni
  • sůl
  • 50 g cibule
  • 1 bobkový list
  • 10 pepřů
  • 5 nových koření
  • 1 dcl silného hovězího vývaru
  • lžička želatiny
  • lžíce oleje
  • na oblohu : 4 vařená vejce, citrón, 150 g nakládané červené řepy, 2 kyselé okurky, 100 g majonézy, naťová petržel

 

Neoškrabané vykuchané okouny vaříme vcelku ve vodě se solí, kořením a strouhanou cibulí asi 10 minut. Pak je opatrně vyjmeme, šupiny odstraníme a urovnáme je na mísu. V horkém vývaru rozpustíme želatinu, přidáme špetku soli a tímto rosolem ryby potřeme. Obložíme je pokrájenými vejci, kolečky citrónu, červené řepy, kyselých okurek, kopečky majonézy a petrželí.