• 4 porce okouna
  • 100 g předvařené rýže
  • sůl
  • litr vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • cibule
  • 200 g slaniny
  • 1/2 kg pórku
  • 200 g rajčat
  • pepř
  • paprika
  • tymián
  • bazalka
  • 2 dcl bílého vína
  • 100 g tvrdého sýra

 

Na oleji rozškvaříme pokrájenou slaninu a na ní prudce opečeme osolenou rybu, vyjmeme ji, osmahneme pokrájený pórek, čtvrtky rajčat, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše zalijeme osoleným a okořeněným vývarem a vaříme 10 minut, pak přidáme víno, předvařenou rýži, přelijeme do ohnivzdorné mísy, poklademe okouním masem, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 1/4 hodiny.