• Pstruh
  • 100 g bílé veky
  • 50 g karotky
  • 50 g vyloupaného hrášku
  • 50 g kukuřice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce šlehačky
  • 1 dcl bílého vína
  • 10 g želatiny
  • pepř
  • muškátový květ
  • sůl
  • salátová okurka
  • pórek
  • červená paprika

 

Pstruha podélně rozpůlíme a vyjmeme páteř. Obě půlky položíme do alobalu. Veku nakrájíme na kostičky, zvlhčíme ji šlehačkou, přidáme vejce, muškátový květ, víno, pepř a sůl. Zlehka vše promícháme, přidáme na malé kostičky nakrájenou karotku, hrášek a zrna mladé kukuřice. Půlky pstruha osolíme, poprášíme zrnitou želatinou a pokryjeme je připravenou nádivkou. Alobal pečlivě uzavřeme, Vložíme do horké vody a vaříme asi při teplotě 90 stupňů (ne plný var) po dobu asi 20 minut. Ze zchladlé rolády sejmeme alobal a porce přendáme na talíř, ozdobíme kolečky nakrájené okurky, pórku a červené papriky a podáváme jako studený předkrm.