- Pstruh
- 100 g bílé veky
- 50 g karotky
- 50 g vyloupaného hrášku
- 50 g kukuřice
- 2 vejce
- 2 lžíce šlehačky
- 1 dcl bílého vína
- 10 g želatiny
- pepř
- muškátový květ
- sůl
- salátová okurka
- pórek
- červená paprika
Pstruha podélně rozpůlíme a vyjmeme páteř. Obě půlky položíme do alobalu. Veku nakrájíme na kostičky, zvlhčíme ji šlehačkou, přidáme vejce, muškátový květ, víno, pepř a sůl. Zlehka vše promícháme, přidáme na malé kostičky nakrájenou karotku, hrášek a zrna mladé kukuřice. Půlky pstruha osolíme, poprášíme zrnitou želatinou a pokryjeme je připravenou nádivkou. Alobal pečlivě uzavřeme, Vložíme do horké vody a vaříme asi při teplotě 90 stupňů (ne plný var) po dobu asi 20 minut. Ze zchladlé rolády sejmeme alobal a porce přendáme na talíř, ozdobíme kolečky nakrájené okurky, pórku a červené papriky a podáváme jako studený předkrm.