Nejznámější příprava buřtů na pivu je klasicky v troubě. Když je ale venku hezké počasí a už vás nebaví buřty opékat na ohni a nebo pořád grilovat maso, můžete vyzkoušet připravit buřty na pivu v kotlíku.

 

  • Buřty
  • rajčata
  • papriky
  • cibule
  • žampiony
  • černé pivo
  • ostrý kečup
  • hořčice

Buřty zbavíme slupky a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Zeleninu nakrájíme jako do leča. Přidáme kečup a hořčici a zalijeme černým pivem. Vše by mělo v kotlíku plavat. Takto připravené dáme nad oheň. Vaříme do té doby než to pěkně zhoustne. Místo buřtů můžeme použít i libové párky. Důležité je hodně míchat, aby se nám to na dně nepřichytávalo a nepálilo.