Jak připravit kuřecí Kung-pao.

  • 40 dkg kuřecího masa
  • 5 dkg loupaných pražených arašídů
  • 1 vejce
  • pár chilli papriček
  • lžička máčeného škrobu
  • 3 lžíce oleje
  • zálivka: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, špetka cukru, soli a wei-su

Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem. máčeným škrobem, solí a pečlivě promícháme. Vložíme do rozpáleného oleje a prudce restujeme dozlatova. Pak přidáme arašídy, nadrobno nasekané chilli papričky a zalijeme zálivkou. Krátce zamícháme a Kung-pao je na světě (na talíři:-).

Kuře Kung-pao by mělo mít zlatohnědou barvu a celkem malé množství štávy. Podáváme s rýží.