Polévka Minestrone recept:
- 3 stroužky česneku
- 3 velké cibule
- 2 řapíky celeru
- 2 velké mrkve
- 2 velké brambory
- 10 dkg fazolek
- 10 dkg cukety
- 6 dkg másla
- 10 dkg rajčat
- 50 ml olivového oleje
- 6 dkg anglické slaniny
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- čerstvá bazalka
- 8 dkg špaget nebo jiných těstovin
- sůl
- pepř
- trochu parmazánu na ozdobu
Veškerou zeleninu si dopředu nakrájíme nadrobno ale zatím nesmícháme dohromady. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Nyní si ve větším hrnci rozpálíme máslo a olej a vhodíme dovnitř slaninu, kterou chvíli opékáme. Poté přidáme nakrájený česnek a cibuli a stále mícháme. Po chvíli, asi dvou minutách, přidáme brambory, mrkev a celer a zase chvíli mícháme. Nyní přidáme fazolky a cuketu, opět chvíli mícháme a potom přiklopíme a dusíme asi čtvrt hodiny.
Nyní přidáme vývar, rajčata, protlak bazalku, osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Polévku Minestrone vaříme na mírném ohni asi půl hodiny a potom přidáme na menší kousky nalámané špagety a povaříme ještě asi deset minut, aby byly špagety hotové. Na talíři můžeme Minestrone ozdobit nastrouhaným parmazánem.