Polévka Minestrone recept:

  • 3 stroužky česneku
  • 3 velké cibule
  • 2 řapíky celeru
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké brambory
  • 10 dkg fazolek
  • 10 dkg cukety
  • 6 dkg másla
  • 10 dkg rajčat
  • 50 ml olivového oleje
  • 6 dkg anglické slaniny
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • čerstvá bazalka
  • 8 dkg špaget nebo jiných těstovin
  • sůl
  • pepř
  • trochu parmazánu na ozdobu

Veškerou zeleninu si dopředu nakrájíme nadrobno ale zatím nesmícháme dohromady. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Nyní si ve větším hrnci rozpálíme máslo a olej a vhodíme dovnitř slaninu, kterou chvíli opékáme. Poté přidáme nakrájený česnek  a cibuli a stále mícháme. Po chvíli, asi dvou minutách, přidáme brambory, mrkev a celer a zase chvíli mícháme. Nyní přidáme fazolky a cuketu, opět chvíli mícháme a potom přiklopíme a dusíme asi čtvrt hodiny.

Nyní přidáme vývar, rajčata, protlak bazalku, osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Polévku Minestrone vaříme na mírném ohni asi půl hodiny a potom přidáme na menší kousky nalámané špagety a povaříme ještě asi deset minut, aby byly špagety hotové. Na talíři můžeme Minestrone ozdobit nastrouhaným parmazánem.