Dršťková polévka z kotrče je top falešných dršťkových polévek. Ani vynikající dršťkovka z hlívy se jí nevyrovná. Bohužel najít kotrče kadeřavého není tak snadné. Jakmile se tedy na vás usměje v lese štěstí a najdete ho, určitě polévku vyzkoušejte. Já osobně považuji kotrče za nejcennější úlovek. Specifická vůně a chuť této houby je naprosto úžasná. Pro mě je to lanýž, co roste na pařezu.

Recept na dršťkovou z kotrče: 

  • Kotrč 
  • sádlo nebo olej
  • 3 cibule
  • půl paličky česneku
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • červená paprika

Kotrče důkladně očistíme. Zkuste to kartáčkem. Často je dole hodně špinavý a špína prorůstá i do plodnice. Co nejde očistit musí se okrájet. Čistění kotrče je náročné, ale stojí to za to. Když máte očištěno, nakrájejte plodnici na co nejvíce tenké nudličky. V hrnci rozpalte sádlo nebo olej a přidejte na jemno nakrájenou cibuli, kotrče a červenou papriku. Poduste a poté zalijte vodou a přiveďte k varu. Přidejte prolisovaný česnek nebo utřený se solí a vařte do té doby, než budou dršťky z kotrče měkké. Na konec přidejte majoránku a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem.