Udělejte si špízy nebo ražničí z hlívy ústřičné. Není to nic těžkého a chutná to skvěle. Híva je oblíbená nejen pro svou chuť ale i díky svým léčivým účinkům.

  • Hlíva ústřičná
  • vepřové nebo kuřecí maso
  • cibule
  • slanina
  • sůl
  • pepř
  • paprika
  • drcený kmín
  • olej

Hlívu, maso, slaninu a cibuli nakrájíme na přibližně stejně velké kousky nebo kostky. Vše pěkně okořeníme pepřem, paprikou a drceným kmínem, osolíme a napichujeme na jehlu. Začneme masem, pak cibule, slanina a hlíva, dokud není jehla plná. Uzavřeme zase masem, protože to drží na jehle nejlépe.

Péci můžeme v troubě, kdy na dno pekáče dáme trochu oleje. Nebo když je venku hezky, tak si můžeme špízy ugrilovat.