Udělejte si špízy nebo ražničí z hlívy ústřičné. Není to nic těžkého a chutná to skvěle. Híva je oblíbená nejen pro svou chuť ale i díky svým léčivým účinkům.
- Hlíva ústřičná
- vepřové nebo kuřecí maso
- cibule
- slanina
- sůl
- pepř
- paprika
- drcený kmín
- olej
Hlívu, maso, slaninu a cibuli nakrájíme na přibližně stejně velké kousky nebo kostky. Vše pěkně okořeníme pepřem, paprikou a drceným kmínem, osolíme a napichujeme na jehlu. Začneme masem, pak cibule, slanina a hlíva, dokud není jehla plná. Uzavřeme zase masem, protože to drží na jehle nejlépe.
Péci můžeme v troubě, kdy na dno pekáče dáme trochu oleje. Nebo když je venku hezky, tak si můžeme špízy ugrilovat.