- 500 g rybích vnitřností
- 4 lžíce másla
- 2 vejce
- 100 g loupaného hrachu
- světlá jíška
- mrkev
- petržel
- celer
- 200 g květáku
- zelená petržel
- 1 žemle
- mletý pepř
- zázvor
- sůl
Kořenovou zeleninu nakrájíme na slabé nudličky a osmahneme v hrnci, v němž budeme polévku vařit. Jakmile zelenina vsákne tuk, přidáme vodu a na růžičky rozebraný květák. Po přidání světlé jíšky vaříme za častého šlehání metlou asi hodinu. Uvařený hrách pak protlačíme sítem do polévky, rybí vnitřnosti přidáme do téměř hotové polévky a jen krátce povaříme. Polévku podle chuti okořeníme, před podáváním protřeme sítkem dva vařené žloutky. Na talíře dáme na kostičky rozkrájené a osmahlé žemle, lžičku nakrájené petrželky a přelijeme horkou polévkou.