• 500 g masa z kapra
  • candáta
  • štiky nebo plotic
  • 100 g másla
  • sardelová pasta
  • kapary
  • sůl
  • citrón
  • pepř
  • 1/2 l kyselé smetany
  • 5 vajec
  • 5 lžic strouhanky
  • nakládané kapie
  • tvrdý sýr

 

Maso jemně umeleme a protřeme sítem. Kašovinu dusíme na másle se lžičkou sardelové pasty, lžičkou kaparů, špetkou soli, šťávou z půlky citrónu a pepřem. Do kyselé smetany zamícháme 5 žloutků, přidáme strouhanku, rybí kašovinu a sníh z 5 bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a asi hodinu opatrně pečeme za občasného potírání máslem. Hotové jídlo nakrájíme, zdobíme nakládanými kapiemi a strouhaným sýrem.