• 1 kg na proužky nakrájeného rybího masa
  • cibule
  • 30 g másla
  • 2 pomeranče
  • sekaná petrželka
  • tymián
  • ocet
  • sůl
  • práškový cukr
  • šťáva z citrónu

 

Maso na mírném ohni uvaříme ve slané vodě s octem a citrónovou šťávou, nejprve maso vložíme a pak přivedeme k varu. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kolečka, na cibuli přidáme zbytek másla, kolečka pomeranče, zaprášíme cukrem a rychle usmažíme. Uvařenou rybu přendáme na mísu a připravenou směs na ni upravíme. Na pánvi povaříme trochu octa s petrželkou a tymiánem, přidáme vymačkanou šťávu z druhého pomeranče a jakmile přejde var, nalijeme na rybu. Podáváme s opečeným bílým pečivem.