• Asi 600 g sladkovodních ryb
  • citrónová šťáva
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 kg červených a zelených paprik
  • mletá sladká a špetka pálivé papriky
  • mletý pepř
  • sůl
  • lžička hladké mouky
  • vývar z masa
  • pórek

 

Staženou a vykostěnou rybu rybu nakrájíme na malé kostky, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu v chladničce odležet. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme proužky papriky, osmahneme, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a asi 10 minut podusíme. Přidáme maso, poprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a podusíme do měkka. Opatrně mícháme. Rozdělíme na porce, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a podáváme s chlebem nebo pečivem.