- 1 kg úhoře
- 50 g másla
- 2 dcl bílého vína
- 2 dcl citrónové šťávy
- pepř
- 30 g soli
- 2 žloutky
- trocha čerstvých bylinek (máta, kerblík, petrželová nať, šťovík, libeček)
Úhoře nakrájíme na menší porce, osolíme, opepříme a vložíme do misky z varného skla, přidáme nadrobno nasekané bylinky, máslo a asi 10 minut dusíme. Pak porce zalijeme vínem a vodou aby byly potopeny a dusíme dalších asi 10 minut, porce vyjmeme, vývar procedíme, přidáme citrónovou šťávu a žloutky. Nádobu vložíme do vodní lázně a mícháme tak dlouho, až omáčka zhoustne a dochutíme. Nakonec porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladit. Podáváme s chlebem.