• 1 kg úhoře
  • 50 g másla
  • 2 dcl bílého vína
  • 2 dcl citrónové šťávy
  • pepř
  • 30 g soli
  • 2 žloutky
  • trocha čerstvých bylinek (máta, kerblík, petrželová nať, šťovík, libeček)

 

Úhoře nakrájíme na menší porce, osolíme, opepříme a vložíme do misky z varného skla, přidáme nadrobno nasekané bylinky, máslo a asi 10 minut dusíme. Pak porce zalijeme vínem a vodou aby byly potopeny a dusíme dalších asi 10 minut, porce vyjmeme, vývar procedíme, přidáme citrónovou šťávu a žloutky. Nádobu vložíme do vodní lázně a mícháme tak dlouho,  až omáčka zhoustne a dochutíme. Nakonec porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladit. Podáváme s chlebem.